Un moldovean, prins la Albița la volanul unui autocamion furat, căutat de autoritățile din Austria!

Poliţiştii de frontieră din Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autocamion marca Man, care figurează în bazele de date ca fiind căutat de autorităţile din Austria.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu dublă cetățenie, română și R. Moldova., în vârstă de 41 de ani, care conducea un autocamion marca Man, an de fabricație 2013.

”Existând suspiciuni cu privire la documentele de înmatriculare ale autocamionului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Austria la data de 26.02.2019”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autocamionul în anul 2017, contra sumei de 38.000 de euro, şi că nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autovehiculul, în valoare de 182.400 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Ziua Națională a României a fost marcată la Vaslui printr-un ceremonial militar și religios

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat cu un ceremonial militar și religios în …

Doi profesori vasluieni recompensați cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler

Președintele României, domnul Klaus Iohannis a semnat luni, 28 noiembrie 2022, decretul nr. 1376 prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *