Tuesday , 31 January 2023, 12:59

Un moldovean a plătit 2000 de euro pentru un permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie Republica Moldova, asupra căruia au descoperit un permis de conducere similar celor emise de autorităţile din R. Moldova, fals.

Bărbatul a plătit 2.000 de euro pentru procurarea documentului, iar acum este cercetat pentru fals material în înscrisuri oficiale.

În data de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 01.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un microbuz, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 35 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit în bagajele personale ale bărbatului un permis de conducere similar celor eliberate de autorităţile din R. Moldova, având imprimate datele și fotografia proprii. Cu ocazia verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

„Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că este posesor de permis de conducere valabil pentru categoria “B”, dar pentru că avea nevoie de un permis de conducere care să-i dea posibilitatea să lucreze ca şofer profesionist în state membre ale Uniunii Europene, a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră, prin intermediul unui concetăţean, contra sumei de 2.000 de euro”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr reținut după ce i-a furat telefonul unei femei pe o stradă din Bârlad

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat de 32 …

Bărbat din Laza reţinut de poliţişti după ce a agresat două pisici

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din comuna Laza a fost reţinut de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *