Tuesday , 31 January 2023, 13:08

Un moldovean a încercat să treacă pe la Albița cu un permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie R. Moldova care, fără a fi posesor de permis de conducere valabil, a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals, pentru care plătise suma de 500 de euro. 

În Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 33 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Polonia.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de călătorie și un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată, în urma verificărilor efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a procurat documentul fals în Polonia, prin intermediul unei persoane ale cărei date nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 500 de euro, deoarece îşi achiziţionase un autoturism şi intenţiona să îl conducă”, a precizat Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al ITPF Iași.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducerela finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr reținut după ce i-a furat telefonul unei femei pe o stradă din Bârlad

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat de 32 …

Bărbat din Laza reţinut de poliţişti după ce a agresat două pisici

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din comuna Laza a fost reţinut de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *