Un moldovean a încercat să introducă pe la Albița o mașină furată din Germania

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Toyota Prius, care figura în bazele de date ca fiind furat din Germania.

În data de 25 ianuarie  a.c., în jurul orei  22.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, un cetățean  din R. Moldova în vârstă de 22 de ani, care conducea un  autoturism marca Toyota  Prius.

”Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind semnalat furat din Germania, semnalare emisă la data de 17.10.2021. Cu privire la aspectele constatate, tânărul a declarat că proprietarul autoturismului este mama sa, care l-a achiziţionat din R. Moldova cu suma de 9.000 euro şi că nu are cunoştinţă despre faptul că autoturismul pe care îl conduce este  semnalat furat sau implicat în vreun litigiu”, a declarant Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 45.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tabără de meșteșuguri tradiționale la Școala ”Constantin Parfene” Vaslui

Peste 180 de elevi au participat la cea de a zecea ediţie a Taberei de …

Zilele Școlii ”Constantin Parfene” Vaslui

Gimnaziul ”Constantin Parfene” Vaslui s-a aflat în sărbătoare, organizând o nouă ediție a ”Zilelor școlii”. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *