Un moldovean a fost prins cu un certificat de înmatriculare fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Huşi efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetăţenie R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un document fals pentru vehiculul condus.

În ziua de 07 octombrie a.c., în jurul orei 16.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră format din ofiţer de poliţie din cadrul Agenţiei Europene Frontex şi poliţist din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi – I.T.P.F. Iași, a oprit pentru control, pe raza localităţii Ghermăneşti, judeţul Vaslui, un microbuz, condus de un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 32 de ani.

„La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la starea de înmatriculare a microbuzului, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că certificatul de înmatriculare prezentat la control pentru microbuzul în cauză, în care era menţionat un număr de opt locuri pe scaune, nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals. În momentul în care şoferului i s-a adus la cunoştinţă că documentul prezentat la controlul de frontieră este fals, acesta a prezentat un alt certificat de înmatriculare, în care era menţionat un număr de şapte locuri pe scaune, autentic şi valabil, pentru acelaşi vehicul”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Cursuri „Salvator din pasiune” la Vaslui și Bârlad

În perioada 25 martie – 30 aprilie, în Vaslui și Bârlad, IJSU Vaslui organizează cursuri …

Vinerea Verde: PSD Vaslui a curățat de gunoaie pădurea din apropiere de Crasna

Președintele Organizației Județene a PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, președintele Organizației Județene a TSD Vaslui, Vlad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *