Tuesday , 31 January 2023, 11:33

Un moldovean a cumpărat cu 40 de euro două cărți de identitate false, pe care dorea să le folosească în Belgia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie Republica Moldova asupra căruia au fost descoperite două cărţi de identitate false.

În data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 22.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, pasager într-un microbuz înmatriculat în R. Moldova, un bărbat cu cetăţenie R. Moldova, în vârstă de 44 de ani.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au descoperit asupra bărbatului două cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor din România, una având aplicate datele şi fotografia persoanei în cauză, cealaltă având aplicate fotografia şi datele de identificare ale fiului acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele descoperite nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unui act autentic, fiind false.

Bărbatul a declarat că a procurat cărţile de identitate prin intermediul unei persoane necunoscute, contactată prin intermediul reţelelor de socializare, plătind suma de 40 de euro curierului la primirea acestora, cu scopul de a le folosi pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă pe teritoriul Belgiei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr reținut după ce i-a furat telefonul unei femei pe o stradă din Bârlad

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat de 32 …

Bărbat din Laza reţinut de poliţişti după ce a agresat două pisici

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din comuna Laza a fost reţinut de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *