Thursday , 3 December 2020, 12:22

Un consilier local al comunei Tăcuta, găsit în conflict de interese de ANI

Alexa Ghiroghiță, Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Comunei Tăcuta, Judeţul Vaslui, a fost găsit în CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV de către ANI.

În calitate de consilier local a participat şi a votat pentru adoptarea Hotărârii Consiliului Local din data de 20 februarie 2019 privind închirierea prin atribuire directă a pajiştilor comunale în suprafaţă de 370 ha aparţinând domeniului privat al comunei Tăcuţa, deşi avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor Consiliului Local, întrucât avea posibilitatea să anticipeze că adoptarea acestei hotărâri ar putea prezenta un beneficiu pentru soţia sa şi fratele său, interes materializat prin încheierea a două contracte prin care soţia sa, respectiv fratele său au primit în chirie prin atribuire directă de la Primăria Comunei Tăcuţa două terenuri cu destinaţie păşune în suprafaţă totală de 17,50 ha, respectiv de 6,21 ha.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 70, art. 71 şi art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispoziţiile art. 46 alin. (1) din Legea nr. 215/2001 şi cu dispoziţiile art. 75, lit. a) şi art. 77 din Legea nr. 393/2004 (dispoziţii legale în vigoare la data săvârşirii faptei).

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Vitezomanii au fost amendați de polițiștii vasluieni

Mai mulți vitezomani s-au ales cu amenzi și unii au rămas chiar fără permis, după …

La Vaslui se va construi o grădinița nouă! Va fi gata în maxim 2 ani!

Astăzi, Primăria Vaslui a predat amplasamentul pentru construirea unei grădinițe noi în oraș. Ea va …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *