ActualitateLocal

Un bulgar a cumpărat un permis de conducere fals cu 800 de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui tânăr cu cetățenie bulgară asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals.

În data de 02 octombrie a.c., în jurul orei 09.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un autoturism, un cetățean bulgar în vârstă de 21 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi a persoanei, ocazie cu care în portofelul tânărului a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităţilor  din Polonia, cu datele sale de identificare.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. 

Tânărul a declarat că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră contra sumei de 800 de euro și că urma să folosească documentul pentru  a-și găsi de lucru mai uşor într-o ţară din Spaţiul Schengen.

 În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button