Tuesday , 31 January 2023, 13:12

Transportatorii vasluieni sancționați de polițiști

În perioada 10 – 16 octombrie 2022, structurile de poliție rutieră și ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au desfăşurat activități specifice în cadrul acţiunii “TRUCK & BUS”.

Acțiunea este derulată la nivel național și urmărește reducerea accidentelor rutiere și, în special, a celor ce pot fi produse ca urmare a nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane (capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri) și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă (masă totală maximă autorizată mai mare de 2.5 tone).

Pe parcursul derulării acțiunii, au fost utilizate aparate de supraveghere video a traficului rutier și de înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor, aparate alcooltest pentru depistarea consumului de alcool si aparate DrugTest în vederea depistării conducatorilor auto care conduc sub influența substanțelor psihoactive.

În urma controalelor, cei 48 de polițiști vasluieni participanți la acțiune au verificat peste 390 de vehicule şi au aplicat 119 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 120.000 lei. Au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 98 de sancțiuni contravenționale celor care efectuau transport de marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 4 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 sancțiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție sau a dispozitivelor de retenție, două sancțiuni pentru lipsa documentelor conform prevederilor legale, o sancțiune pentru deficiențe tehnice identificate şi 7 sancțiuni pentru alte abateri.

Polițiștii rutieri le-au aplicat transportatorilor de mărfuri 21 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 20 de sancțiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție sau a dispozitivelor de retenție, 31 de sancțiuni contravenționale pentru deficiențe tehnice identificate, 8 sancțiuni pentru lipsa documentelor conform prevederilor legale, o sancțiune pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice şi 17 sancţiuni pentru alte abateri.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr reținut după ce i-a furat telefonul unei femei pe o stradă din Bârlad

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat de 32 …

Bărbat din Laza reţinut de poliţişti după ce a agresat două pisici

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din comuna Laza a fost reţinut de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *