ActualitateLocal

Tot mai mulți vasluieni se urcă băuți la volan

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Huși, însoțiți de către un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul comunal DC 33, pe raza localității Stănilești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 42 de ani, din comuna Pădureni, județul Vaslui.

Întrucât conducătorul autoturismului prezenta halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, ocazie cu care a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Poliției Rutiere din cadrul Poliției Municipiului Vaslui și un polițist local, aflați în exercitarea atribuțiilor pe raza localității Satu Nou, comuna Muntenii de Sus, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în străinătate, condus de către un bărbat de 32 de ani, din comuna Văleni, județul Vaslui.

 Întrucât conducătorul autoturismului prezenta halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, ocazie cu care a fost condus la Spitalul Județean Vaslui în vederea recoltării de probe biologice. Acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button