Țigări și băutură de contrabandă cu destinația vestul Europei, oprite de poliţiştii de frontieră

Aseară, în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, P.S., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 21 de ani, conducând un autocar, cursă regulată pe ruta R. Moldova-Italia.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, sub scara din spate a autocarului, cantitatea totală de 8.200 de ţigarete (410 pachete) și 13 litri de băuturi alcoolice, de diferite mărci, fără însemne accizabile.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii tuturor bunurilor descoperite, în valoare totală de 2.844 lei şi sancţionarea contravenţională a lui P.S. cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

În data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 01.30, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere în zona de competenţă, a oprit în trafic, pentru control, pe DN 28, care face legătura între Iaşi şi Albiţa, în apropierea localităţii Gorban, un autovehicul marca Mercedes-Benz Sprinter, înmatriculat în România, ce efectua o cursă pe ruta R. Moldova – Marea Britanie.

”În urma unui control efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noştri au descoperit, disimulate în bagajele personale aparţinând pasagerului D.G., în vârstă de 35 de ani, ţigarete de contrabandă şi băuturi alcoolice”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

În cel de al doilea caz a fost întocmită lucrare penală sub aspectul  săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Un tânăr și doi minori, cercetați după ce au furat mai multe bunuri dintr-o magazie

Polițiștii vasluieni au reținut un bărbat din municipiul Vaslui, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunii …

Mașină ieșită în decor la Badeana

Update/ Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *