ActualitateLocal

Ţigări ascunse în pereţii unui autocar şi în lada de alimente, descoperite la Albiţa


În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, echipa comună de control a descoperit peste 15.000 țigarete cu timbru de acciză Republica Moldova pe care doi cetățeni români au încercat să le introducă în ţară, sustrăgându-le de la controlul de frontieră.

În ziua de 26 aprilie a.c., în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un autocar marca Setra, înmatriculat în Republica Moldova, cetățeanul român Anatolie I., în vârstă de 43 de ani.
În ziua de 27 aprilie a.c., în jurul orei 05.00, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un autocar marca Setra, înmatriculat în România, cetățeanul român Ion B., în vârstă de 36 de ani.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unor controale amănunţite asupra autovehiculelor, ocazie cu care, echipele comune de control, formate din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră, au descoperit ascunse în pereţii laterali precum şi în lada de alimente, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, cantitatea totală de 15.220 ţigarete, diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 3.425 lei, iar bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 20.000 lei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button