EducatieLocal

Suspendarea cursurilor școlare față în față, considerată nelegală de către Tribunalul Iași

Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis că este nelegală decizia luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi prin care au fost suspendate cursurile şcolare faţă în faţă pentru a trece în online.

Acţiunea a fost deschisă în instanţă de Asociaţia Şcolilor Particulare şi unităţile şcolare membre din municipiul Iaşi au solicitat anularea parţială a articolelor din Hotărârea nr.76/04.11.2020 a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi care prevăd suspendarea activităţilor didactice faţă în faţă în unităţile de învăţământ.

‘Respinge excepţia lipsei de interes a reclamanţilor, invocată de pârât. Admite în parte acţiunea formulată de reclamanţi (…) în contradictoriu cu pârâtul Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Iaşi prin Prefectul Judeţului Iaşi. Anulează în parte Hotărârea nr. 76/ 04.11.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, respectiv prevederile art. 8 şi art. 9 din hotărâre. Respinge cererea de suspendare a executării art. 8 şi 9 din Hotărârea nr. 76/ 04.11.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi. Ia act că reclamanţii nu au solicitat cheltuieli de judecată’, se precizează pe site-ul Tribunalului Iaşi.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare.

Potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei Şcolilor Particulare, pe 25 noiembrie va avea loc primul termen în procesul în care solicită şi anularea prevederilor ordinului de ministru şi a hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prin care au fost suspendate activităţile didactice faţă în faţă în toate unităţile de învăţământ din România.

‘Înţelegem să contribuim la ameliorarea situaţiei epidemiologice din ţara noastră, înţelegem că măsura suspendării cursurilor faţă în faţă este o măsură care este necesară în anumite situaţii, dar nu înţelegem de ce se adoptă o astfel de măsură fără o analiză serioasă, de ce se adoptă o astfel de măsură la nivel general. Poate copiii din grădiniţe, din clasele primare mici şi din clasele de final de nivel ar fi putut să vină la şcoală. Poate şcolile din zonele în care incidenţa este scăzută ar fi putut funcţiona. Poate pe viitor vom reuşi să punem educaţia acolo unde este locul ei în societatea românească’, spune Christian Comşa, preşedintele ASP, în comunicatul menţionat.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button