Tuesday , 1 December 2020, 19:41

Stelele sunt printre noi – in memoriam Romeo Tălmaciu!

Se spune că, atunci când moare un om, o stea pe cer se stinge. Ne întrebăm însă ce se întâmplă atunci când dispare o stea dintre noi, dintre pământeni

Un lucru e cert, ne lasă un gol imens, fără de început și fără de sfârșit. Însă, oare, numai atât ne mai rămâne?

Profesorul Romeo Tălmaciu reprezintă un model pentru generațiile de profesori din cluburile și palatele copiilor, un exemplu de încredere în forța creatoare a copiilor, un părinte și un soț iubitor.

El s-a făcut cunoscut și apreciat la nivel local, județean, național. Ne aducem aminte cu drag de festivalurile la care domnia sa a participat împreună cu Rotaria.

S-a evidențiat la ”Românii au talent”, dar și la multe alte concursuri mai puțin cunoscute.

Scopul Rotariei a fost să acorde încredere membrilor formației și să ducă mai departe moștenirea fanfarei, aceast tip de formație, atât de cunoscută și apreciată întrecut, dar care acum riscă să se piardă printre meandrele tehnologiei secolului XXI.

Rotaria nu s-a făcut cunoscută numai numai pe tărâmul tricolor, ci și în străinătate, fiind o prezență constantă în Suedia, Elveția, Germania, Franța la festivalurile de muzică de fanfară și bifând premii importante în palmares.

Nu întâmplător am folosit prezentul în acest text, menit să ne readucă în memorie pe cel ce ne-a fost coleg și mentor.

Romeo Tălmaciu este încă printre noi, mai viu în amintire și trăire ca niciodată, pentru că noi, cei de aici, niciodată nu îl vom uita!

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Comercianți din județ prinși fără case de marcat!

Polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui  au desfășurat …

Percheziții la Huși, la comercianții de fake-uri

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea …

Un comentariu

  1. Bun profesor a fost. Dumnezeu să-l odihnească în pace 😢

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *