ActualitateLocal

Ştefan cel Mare, comuna cu cele mai multe proiecte

M
Ştefan cel Mare tinde să devină una dintre comunele cele mai dezvoltate din judeţ. În ultimii patru ani, primarul Mihai Moraru a reuşit să schimbe faţa comunităţii, implementând peste 20 de proiecte majore în cele şapte sate componente, devenind, astfel, comuna cu cele mai multe proiecte din judeţ.
Edilul se laudă cu reţelele de apă şi canal din satele Ştefan cel Mare, Cănţălăreşti şi Mărăşeni. La Brăhăşoaia s-a reuşit asfaltarea a doi kilometri de drum comunal, iar în prezent se lucrează la turnarea de covor asfaltic peste alţi 4,6 km de drum. Tot în perioada 2012-2016 s-a făcut legătura între satul Călugăreni şi DN15B, prin asfaltarea acestei porţiuni de drum. În prezent, mai bine de 90 la sută din drumurile din sat sunt modernizate.
Covorul asfaltic a ajuns şi în localităţile Bârzeşti şi Munteneşti, pe o distanţă de 5 km, iar în prezent se afaltează alţi doi kilometri de drum la Bârzeşti, pe deal, şi Munteneşti, pe vale. Tot în această zonă a comunei, asfaltul se va extinde pe alţi 4,6 km de drum.
La Munteneşti, în procent de 90 la sută s-a pus covor asfaltic pe toate drumurile săteşti.
“Avem un total de 14 proiecte numai pe asfaltări şi reţele de apă şi canalizare. E o performanţă pentru comunitatea noastră. Mai avem alte şase proiecte majore pe alte obiective. Mă refer la reabilitarea şI modernizarea căminului cultural la Mărăşeni, investiţie aflată în derulare şi finanţată de Compania Naţională de Investiţii. Aici am finalizat grădiniţa, cu fonduri de la Banca Europeană. Sperăm ca în cel mult o lună să finalizăm lucrările şi la Şcoala gimnazială din Ştefan cel Mare, unde reabilitarea şi extinderea unităţii este realizată în procent de 90 la sută, banii provenind de la Banca Mondială. În lucru se regăseşte şi corpul B de la Şcoala Bârzeşti. Avem blocată finanţarea la stadionul din Ştefan cel Mare, însă dorim să terminăm cât mai repede şi această investiţie. Nu trebuie neglijat iluminatul stradal, reabilitat în satele Mărăşeni, Ştefan cel Mare şi Cănţălăreşti”, a spus primarul Mihai Moraru.
Pentru perioada 2016-2020 se are în vedere finalizarea proiectului de apă şi canal în toate satele componente.
“Nu neglijăm lucrările de asfaltare a drumurilor săteşti din Mărăşeni, Ştefan cel Mare şi Cănţălăreşti, astfel încât să avem toate drumurile modernizate”, a completat primarul comunei Ştefan cel Mare.
Se mai are în vedere înfiinţarea unei pieţe agroalimentare la Cănţălăreşti şi înfiinţarea de trotuare de-a lungul drumului naţional ce traversează localităţile Mărăşeni, Ştefan cel Mare şi Cănţălăreşti.
Tot în viitorul mandat se va introduce gazul în comună, proiectul fiind în procedura de implementare.
“Proiectul este unul complex, care va deservi mai multe localităţi, urmând a fi înfiinţată o staţie în locul numit Capul Dealului, astfel încât să beneficieze de gaz şi localităţile Zăpodeni şi Bălteni. În comuna noastră, într-o primă fază, reţeaua va fi dezvoltată în satele Mărăşeni, Ştefan cel Mare şi Cănţălăreşti”, a spus Mihai Moraru.
Se mai are în vedere construirea unei săli de sport, în spatele primăriei, a unui cabinet medical în incinta viitorului cămin cultural de la Mărăşeni, construirea unui cămin cultural la Călugăreni, a unui nou sediu de primărie, dar şi modernizarea dispensarului medical uman de la Bârzeşti. Primăria se va implica financiar şi în reabilitarea bisericilor din cele trei parohii ale comunei.
O parte din investiţii au fost realizate şi cu fonduri de la Consiliul Judeţean Vaslui.
DSC_0072DSC_0014DSC_0098DSC_0067DSC_0139DSC_2338

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button