Stagiu de formare pentru profesorii de la Liceul „Emil Racoviță” la Barcelona

Profesori de la Liceul „Emil Racoviță” Vaslui au participat la cursul „Creating our Eco Schools”, care s-a desfășurat la Barcelona, în Spania, în cadrul proiectului Erasmus+KA1 nr. ref.2021-1-RO01-KA121-SCH-00010907.

Echip interdisciplinară de profesori din cadrul Liceului  Teoretic “Emil Racoviță” a fost compusă din Lisievici Gabriela, Ponea Oana Petronela, Sîrbu Petronela și Streja Mădălina.

La curs au participat cadre didactice din România, Croația și Slovenia. Această mobilitate a însemnat pentru profesori crearea unor legături profesionale cu reprezentanţi ai unor sisteme educaționale diferite în care s-au abordat adevărate exemple de bune practici în privința proiectelor de mediu, activitățile desfășurându-se într-o zonă încărcată de simboluri arhitecturale și culturale.

Dezvoltarea unor competențe specifice protecției mediului poate fi realizată în colectivele de elevi și prin utilizarea unor instrumente digitale interactive precum aplicația Actionbound ce stimulează creativitatea elevilor.

Eco-Schools reprezintă oportunitatea realizării unor acţiuni instructiv-educative complexe, cu implicarea activă a elevilor, cadrelor didactice, a părinţilor şi cu un ecou important în rândul comunităţii locale.

Aspectele tematice analizate în cadrul cursului, furnizat de Anatolia Education sub coordonarea trainerului Furkan Odobasi, curs care a deschis noi perspective asupra educației ecologice, sunt:

  • Ce reprezintă conceptele de biodiversitate și dezvoltare durabilă?
  • În ce fel de mediu se așteaptă elevii noștri să trăiască?
  • Ce este și cum funcționează o Eco-Școală?
  • Cum pot școlile contribui la calitatea vieții?  
  • Cum pot fi încurajați elevii spre educația de mediu?
  • De ce este important ca elevii să învețe despre reciclare?

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Bătrân transportat la spital cu o plagă înjunghiată

Un bărbat în vârstă de 82 de ani, din localitatea Stuhuleţ, comuna Berezeni, a fost …

77 de polițiști vasluieni au fost avansaţi în gradul profesional următor, de Ziua Poliţiei Române

Cu prilejul sărbătoririi a 201 ani de atestare documentară a Poliției Române, Vineri, 24 martie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *