Thursday , 29 September 2022, 23:58

Spitalul Judeţean Vaslui scoate la concurs 16 posturi de medici


Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui va scoate la concurs 16 posturi de medici, jumătate pentru a doua oară în acest an, în condiţiile în care deficitul de medici se menţine foarte mare la nivelul unităţii medicale vasluiene, doar 60% din schemă fiind ocupată în prezent.
Şaisprezece posturi de medici vor fi scoase la concurs în perioada următoare, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, conducerea unităţii medicale intenţionând astfel să mai reducă din deficitul de specialişti.
Jumătate din aceste posturi pentru care se caută medici sunt scoase pentru a doua oară la concurs de către spitalul vasluian, având în vedere că pentru examenul ce va fi susţinut în martie şi ale cărui înscrieri s-au încheiat luna trecută sunt înscrişi doar nouă medici pe 19 posturi vacante.
“Din păcate, sunt specialităţi precum oncologie, medicală, medicină de urgenţă sau psihiatrie pediatrică, pe care nu s-a înscris nimeni la concursul ale cărui înscrieri s-au încheiat în luna ianuarie. Totuşi, este îmbucurător că s-au arătat medici interesaţi de spitalul din Vaslui astfel încât, după examenele din martie, să putem acoperi deficitul de specialişti de la secţiile de pediatrie, terapie-intensivă, medicină internă, obstetrică ginecologie, ORL şi ortopedie”, a declarat, joi, pentru News.ro managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.
Pe lângă specialităţile pentru care nu au fost găsiţi medici, spitalul din Vaslui va scoate la concursul din luna martie posturi pentru disciplinele de gastroenterologie, chirurgie generală, terapie intensivă, chirurgie generală cu competenţă în endoscopie, epidemiologie, sănătate publică şi managementul calităţii.
La ora actuală, schema de medici este acoperită în proporţie de 60% la SJU Vaslui. Pe cele 210 posturi de specialişti prevăzute în schema de personal sunt angajaţi 125 de medici.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

„Conduita preventivă salvează vieți” este mesajul transmis de polițiștii vasluieni

În perioada septembrie 2022 – martie 2023, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean …

Amenzi în valoare de peste 1,2 milioane de lei, date de comisarii Gărzii de Mediu de la începutul anului

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean Vaslui al Gărzii Naţionale de Mediu au dat amenzi în valoare de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *