Spitalul Judeţean de Urgenţă a achiziţionat opt containere modulare pentru pacienţii COVID-19

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a achiziţionat opt containere modulare pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2, în cadrul proiectului cu finanţare europeană ”Creşterea capacităţii de gestionare a crizei COVID-19”.

”Acest proiect ne-a dat oportunitatea ca, în aceste momente de maximă adresabilitate din partea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, să îmbunătăţim capacitatea de reacţie privind asistenţa medicală. Astfel, au fost livrate opt containere modulare, care vor fi folosite atât în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, pentru triajul epidemiologic, cât şi în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase, pentru izolator pacienţi”, au precizat reprezentanţii SJU Vaslui.

Potrivit conducerii instituţiei, adresabilitatea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus a crescut constant în ultimele săptămâni. SJU Vaslui are alocate 157 de paturi pentru pacienţii COVID-19, numărul acestora fiind suplimentat de mai multe ori de la debutul valului patru al pandemiei. Conform managerului SJU Vaslui, Ana Rinder, în vară funcţionau 23 de paturi pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *