Șoselele ce centură ale Vasluiului rămân în planurile Ministerului Transporturilor

Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, a anunțat într-o conferință de presă că Ministerul Transporturilor nu a abandonat proiectele privind șoselele de centură ale municipiului reședință de județ.

În prezent se lucrează la studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, iar în câțiva ani toate cele trei variante de ocolire, spre Negrești-Roman-Piatra Neamț, spre Bacău și spre Iași, vor deveni realitate.

Șoseaua de centură spre Iași va merge paralel cu pârâul Vasluieț și se va intersecta cu drumul național Vaslui – Iași la jumătatea distanței dintre Moara Grecilor și Munteni de Sus, pe câțiva kilometri.

Pentru cei care vor dori să meargă spre Bacău sau Negrești-Roman, breteaua de ocolire va merge pe terenul de la Cânepă, va trece pe terenurile fostului CET și se va intersecta cu șoseaua de legătură cu Zona Industrială, urmând a ajunge în sensul giratoriu de la Rediu.

Din acest drum de ocolire al Bacăului se va desprinde o altă bretea, care va merge pe șesul orașului, paralel cu calea ferată, urmând a face joncțiunea cu drumul național Vaslui-Negrești-Roman undeva în zona comunei Ștefan cel Mare.

”Sunt variantele propuse, la care lucrăm îndeaproape cu proiectanții. Mă voi lupta pentru ca aceste șosele de centură să devină realitate”, a spus primarul Vasile Pavăl.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Captură impresionantă la Albița! Aproape 50 mii de cartușe letale descoperite în portbagajul unei mașini conduse de un moldovean!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița  efectuează cercetări cu privire …

Cinci bărbați reținuți de polițiști, după ce au încercat să-și facă dreptate cu parul

Poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Huși au reţinuți cinci bărbați, din comunele Dimitrie Cantemir și …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *