ActualitateLocal

Soldații americani au ”ocupat” Biblioteca Județeană Vaslui

Grupul de soldați români și americani care au vizitat zilele acestea județul nostru a poposit, pentru mai bine de două ore, la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Cei opt militari (patru români și patru americani), alături de un translator și un reprezentant al Ambasadei SUA la București, au discutat cu voluntarii Bibliotecii Județene despre cultura și civilizația din cele două țări, despre reușita profesională, viața de zi cu zi a soldaților aflați în teatrele de operațiuni și, nu în ultimul rând, despre rolul familiei, al instituțiilor de cultură, al anturajului etc. în formarea personalității tinerilor.

”O discuție liberă, degajată, fără impuneri și restricții, purtată pe timpul celor peste două ore, a însemnat o bucurie atât pentru tineri, cât și pentru soldați, soldați care, în civilie, au diferite profesii și pasiuni variate. Un astfel de dialog contribuie la clarificarea unor aspecte și poate reprezenta, mai ales pentru tineri, o cotitură majoră în viața lor”, a precizat Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Cu acest prilej, soldații americani au fost și mesagerii ambasadei statului lor transmițând cu titlu gratuit un număr de volume care să întregească Raftul American (American Shelf) și să vină în sprijinul cititorilor bibliotecii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button