ActualitateLocal

Sistemul de canalizare din Bârlad, extins pentru 59 de străzi

Un număr de 59 de străzi din Bârlad, care nu au avut până acum canalizare, urmează să fie racordate la sistemul public, reabilitat în cadrul unui amplu proiect cu finanţare europeană, aflat în derulare la nivelul municipiului.

Conducerea Primăriei Bârlad a informat, marţi, că în cadrul acestui proiect se desfăşoară lucrări de amplasare a conductelor de alimentare cu apă potabilă pe 148 de străzi, se fac probe de presiune la conductele deja montate, urmând ca în cel mai scurt timp să înceapă extinderea reţelei de canalizare.

”Se lucrează doar la reţelele de apă, prin amplasarea de conducte, operaţiune finalizată pe un număr de aproape 50 de străzi. În scurt timp, vor demara şi lucrările de reabilitare a reţelei de canalizare menajeră iar odată cu acestea se vor face şi racordurile pe 59 de străzi care nu au avut canalizare niciodată. Vor avea loc şi lucrări de extindere a reţelei existente pe alte 113 străzi. Vreau să reamintesc faptul că, având în vedere complexitatea şi amplitudinea lucrărilor, cetăţenii municipiului Bârlad sunt rugaţi să dea dovadă de înţelegere şi răbdare, întrucât se va interveni pe o suprafaţă foarte mare, care necesită volum considerabil de lucru”, a declarat primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroş.

Proiectul de reabilitare şi extindere a sistemului de apă şi canalizare din Bârlad are o valoare de 66 milioane lei, fără TVA, din care 85% este contribuţia Uniunii Europene.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button