Saturday , 28 November 2020, 12:11

Singurul vasluian, cu expoziție personală la Festivalul Umorului ”Constantin Tănase”

Nicolae Viziteu-NEVE a fost singurul vasluian participant în cadrul Festivalului Umorului ”Constantin Tănase”.

Acesta a avut o expoziție personală de caricatură, găzduită de holul Primăriei municipiului Vaslui.

Artistul este considerat unul dintre cei mai importanţi caricaturişti din ţară. A luat zeci de premii şi a publicat lucrări în reviste de satiră şi umor.

”Caricatura este un fel de a mă manifesta. Aşa pot să redau, dar să şi critic, în acelaşi timp, greşelile şi întâmplările semenilor mei. Asta nu înseamnă că pe mine mă iert. Am multe lucrări în care mi-am făcut autocritica pentru că nici eu nu sunt perfect”, spunea Nicolae Viziteu, într-un interviu acordat presei naționale.

Scriitorul Mihai Batog Bujeniță a fost cel care a prezentat expoziția, afirmând despre cariera lui Nicolae Viziteu că ”durează între Silvestru și Silvestrovici”.

”Nicolae Viziteu este o figură așa cum trebuie să fie un grafician umorist. Este un boem. Este și un visător. Este așa cum trebuie să fie un om de calitate, timid, dar desenul său, cu tuș fin, ascuțit, exprimă atâta inteligență încât nu poți să nu-l iubești pe Nicolae Viziteu”, a spus Mihai Batog Bujeniță.

Autorul a adus în fața publicului o selecție de lucrări potrivite pentru contextul actual.

”Nu știu dacă sunt cele mai potrivite, dumneavoastră o să constatați lucrul ăsta. Mi s-a părut pentru festival tema cea mai potrivită, de aceea am abordat această temă. Sunt foarte multe de spus, însă după ce lumea a vorbit așa de frumos despre mine, am început să tremur. Mulțumesc conducerii muzeului, pentru sprijinul acordat în organizarea acestei expoziții”, a completat Nicolae Viziteu.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Aproape 500 de polițiști vor fi la datorie în minivacanța de 1 decembrie

În perioada 28 noiembrie – 1 decembrie a.c., peste 480 de polițiști din cadrul structurilor …

Comercianții de articole pirotehnice, amendați de polițiști!

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Vaslui din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *