Ședința Colegiului Prefectural Vaslui


Prefectul Judeţului Vaslui, Eduard-Andrei POPICA, a condus joi, 29 martie 2018, ședinţa ordinară a Colegiului Prefectural, care s-a desfășurat ȋn Sala Mare a Consiliului Județean.
În prima parte a ședinţei, cms șef Petru Maximiuc, inspectorul șef adjunct al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui, a prezentat un raport cu privire la identificarea unor soluţii pentru prevenirea delictelor în domeniul silvic, prin implicarea autorităţilor publice în vederea asigurării cu pază a tuturor suprafeţelor forestiere aparţinând persoanelor fizice sau juridice private.
În a doua parte a Colegiului Prefectural, Gabriela Plăcintă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, a ținut să prezinte evenimentele pe care le-au pregătit unitățile de învățământ pentru marcarea Centenarului Marii Uniri.
”În acest context, pentru celebrarea Marii Uniri, in anul 2018, se vor desfăşura aprox. 1000 de activităţi de diferite tipuri în unităţile şcolare din jud. Vaslui, din care: 434 activităţi în şcoli din mediul urban şi 546 activităţi în şcoli din în mediul rural. Activităţile sunt deosebit de diversificate, cuprinzând: proiecte educative locale şi judeţene, simpozioane, seminare, conferinţe, dezbateri tematice, concursuri, expoziţii, excursii tematice, activităţi cultural-artistice, activităţi şi întreceri sportive”, a spus Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.
În aceeași ședință au fost aprobate Planul de acţiuni al judeţului Vaslui pe anul 2018 pentru realizarea obiectivelor derivate din Programul de Guvernare și Lista tipurilor de raportări a membrilor Colegiului Prefectural către Instituţia Prefectului – judeţul Vaslui şi modalitatea de realizare a acestora.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *