Seară de carte, la Vaslui

seara de carte
Cea de a treia ediţie a manifestării “Seară de carte Vaslui” a avut printre invitaţi pe Mirela Saidi, preşedinte al “Serii de Carte Bârlad”, Cicerone Radu Busuioc, preşedinte al “Serii de Carte România”, iniţiatorul acestui strălucit proiect, şi nu în ultimul rând, de numărul satisfăcător de tineri participanţi, dornici de lectură, îmbogăţire spirituală şi de discuţii libere. Seara a fost punctată de prezentarea recenziei romanului “Cămaşa lui Cristos”, autor Lloyd C. Douglas, şi lecturarea de eseuri pe tema “Lumină din lumină”. După introducerea făcută de preşedintele Cristina-Maria Frenţescu, într-o manieră admirabilă şi plină de naturaleţe, a luat cuvântul Cicerone Busuioc. Acesta a vorbit despre iniţiativa “Serii de carte”, subliniind că lectura trebuie să fie liantul de bază al acestei activităţi.
La cea de-a doua temă, “Lumină din lumină”, au fost prezentate eseuri de către elevele Liceului “Ion Mincu” Vaslui, bine punctate şi frumos gândite. Au mai participat şi elevi ai Liceului cu Program Sportiv, însoţiţi de profesorul Mihail Irina, ce a reuşit să coloreze atmosfera cu glume de bun gust. La această temă, majoritatea celor prezenţi, şi-au expus părerile proprii în câteva idei. S-a discutat liber, s-au împărtăşit zâmbete, s-au făcut fotografii, ca o amprentă a acestei seri deosebite.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

A apărut harta arborilor remarcabili din România. Sunt cartografiați arborii bătrâni. Vasluiul are opt specii de copaci care arată spectaculos!

O inițiativă pornită în 2015 a adus în 2020 o hartă a arborilor bătrâni din …

Un nemțean prins la furat lemne din pădurile din jurul Negreștiului

Un bărbat din comuna Bozieni, județul Neamț, a fost reținut de către poliţiştii Secției 6 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *