EducatieLocal

Școlile decid dacă încep anul școlare în mod fizic sau online

Scenariul potrivit va fi decis de fiecare școală în Consiliul de Administrație și transmis inspectoratului școlar, care îl trimite mai departe la Direcția de Sănătate Publică, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie.

Ea a mai spus că prezența elevilor la școală este obligatorie în scenariul verde, la fel și în scenariile galben și roșu școala online e obligatorie.

Decizia este una descentralizată. Este la nivelul localității. Prin urmare unitatea de învățământ știe cel mai bine care este situația și din punct de vedere al infrastructurii, dar și din punct de vedere al îmbolnăvirilor. De aceea s-a luat decizia descentralizării.

Prin urmare în cadrul consiliului de administrație al unității de învățământ, se stabilește care este scenariul după care se va transmite către inspectoratele școlare județene care împreună cu Direcția de Sănătate publică analizează situația și din punct de vedere epidemiologic, dar și din punct de vedere aceea ce școala decis în Consiliul de Administrație și împreună în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență vor lua decizia suspendării cursurilor.

De altfel, dacă ne amintim am mai experimentat situații în care au fost suspendate cursurile fie din cauza viscolului, fir atunci când am avut gripa sezonieră“, a precizat Anisie.

Întrebată dacă din 14 septembrie e obligatorie întoarcerea în bănci a elevilor, în cazul unui scenariu verde, Monica Anisie a spus că: “Atâta timp cat nu există niciun pericol, nu văd de ce nu trebuie părintele să-și trimită copilul la școală. Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență este luată împreună cu Direcția de Sănătate publică. Deci dacă de acolo se spune că nu există niciun pericol, nu văd de ce nu ar participa la cursuri elevi.”

Ministrul Educației a mai anunțat că până pe 12 august toate școlile au termen până la care să analizeze ce stații au, ce nevoi au, de ce personal mai au nevoie.

Bineînțeles că dacă am dat în analiză inspectoratelor școlare și unităților de învățământ necesarul, nu ne referim nu mai la necesarul de spațiu, ne referim și la necesarul de norme și posturi atât didactice câr și ne didactice. Dar și în același timp și necesarul referitor la medicii școlari sau asistentele medicale din cabinetele medicale din unitățile de învățământ. Analiza are ca termen data de 12 august“, a anunțat Anisie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button