Şase copii neglijaţi şi agresaţi, scoşi cu ordonanţă preşedinţială din familie

index
Şase copii cu vârste cuprinse între 4 şi 15 ani, din comuna Micleşti, au fost scoşi din familie, pe baza unei ordonanţe preşedinţiale, după ce autorităţile au constatat că erau neglijaţi şi agresaţi, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, Irina Câmpeanu.
Ea a spus că familia respectivă a intrat în atenţia instituţiei, în urma unei sesizări primite din partea reprezentanţilor Primăriei Micleşti.
”În urma evaluărilor făcute de specialiştii noştri, s-a evidenţiat existenţa unei situaţii de risc pentru copiii din acea familie. După sesizarea instanţei competente cu privire la acest caz, a fost luată măsura securizării a patru dintre copii în familii de asistenţi maternali profesionişti şi a celor doi copii mai mari, de 13, respectiv 15 ani, într-un serviciu rezidenţial”, a declarat Irina Câmpeanu.
Unul dintre cei doi copii internaţi într-un centru de ocrotire a abuzat, în primăvara acestui an, alături de un vecin din sat, un copil de 11 ani. Copilul a mers la cumpărături la un magazin sătesc, iar la întoarcerea spre casă a fost lovit de cei doi agresori şi obligat să meargă într-o şură, unde a fost supus la perversiuni sexuale, toate cele întâmplate fiind filmate cu telefonul mobil.
La momentul respectiv, reprezentanţii DGASPC Vaslui au afirmat că victima are nevoie imediat de consiliere, dar se impun şi măsuri pentru conştientizarea familiilor agresorilor, având în vedere că cei doi adolescenţi erau cunoscuţi pentru comportamentul antisocial.
Cazul de la Micleşti l-a determinat pe Daniel Olteanu, prefect al judeţului în acel moment, să organizeze întâlniri civice în comunele vasluiene, la care să adune persoane cu autoritate la nivel local, preoţi, profesori, poliţişti, medici, care să găsească împreună unele măsuri, în vederea reducerii infracţionalităţii în mediul rural.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tabără de meșteșuguri tradiționale la Școala ”Constantin Parfene” Vaslui

Peste 180 de elevi au participat la cea de a zecea ediţie a Taberei de …

Zilele Școlii ”Constantin Parfene” Vaslui

Gimnaziul ”Constantin Parfene” Vaslui s-a aflat în sărbătoare, organizând o nouă ediție a ”Zilelor școlii”. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *