Şapte persoane, reţinute pentru infracţiuni de proxenetism

Poliţiştii vasluieni au reţinut pentru 24 de ore şapte persoane acuzate de proxenetism, au informat, vineri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

Este vorba despre cinci bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 41 de ani. Trei dintre persoane sunt din municipiul Iaşi, două din comunele ieşene Miroslava şi Prisăcani, una din comuna vasluiană Todireşti şi una din municipiul Bucureşti.

”Din investigaţiile efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada iulie 2020 până în prezent, mai multe persoane ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei în diferite municipii din judeţele Vaslui, Iaşi, Botoşani, Suceava şi Timiş, de către diferite femei provenind din mediul rural al judeţelor Vaslui, Iaşi şi Teleorman. Persoanele practicau prostituţia prin intermediul unor platforme online destinate anunţurilor de mică publicitate”, se arată în comunicatul de presă transmis de IPJ Vaslui.

În acest caz, în cursul zilei de 5 august, au avut loc cinci percheziţii domiciliare, dintre care trei pe raza judeţului Iaşi, una în judeţul Suceava şi una în judeţul Botoşani.

”În urma percheziţiilor, s-a dispus ridicarea mai multor bunuri, printre care un număr de 12 telefoane mobile, mai multe bijuterii, un pistol tip airsoft şi o sumă de aproximativ 3.000 de lei. În cursul zilei de 6 august, ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii au luat faţă de şapte persoane măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore. Ulterior, persoanele reţinute urmează a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea dispunerii unor măsuri preventive”, mai precizează sursa citată.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism. 

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Bătrân transportat la spital cu o plagă înjunghiată

Un bărbat în vârstă de 82 de ani, din localitatea Stuhuleţ, comuna Berezeni, a fost …

77 de polițiști vasluieni au fost avansaţi în gradul profesional următor, de Ziua Poliţiei Române

Cu prilejul sărbătoririi a 201 ani de atestare documentară a Poliției Române, Vineri, 24 martie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *