Sală de sport modernă la Lipovăț: ”Vom aduce competiții naționale!”

Autoritățile din comuna Lipovăț au ținut să inaugureze oficial noua sală de sport, investiție realizată prin Compania Națională de Investiții.

Momentul tăierii panglicii inaugurale a fost special ales, chiar de ziua de naștere a actorului și scriitorului Ștefan Ciubotărașu, născut pe 21 martie 1910 la Lipovăț, care în prezent a devenit patronul spiritual al școlii gimnaziale din localitate.

Astfel, la eveniment au venit localnici și elevi, care au dorit să vadă noua bijuterie din comunitate, vizibilă de pe toate dealurile din jur.

Primarul Valerian Hriscu a propus un program generos de vizitare, astfel că localnicii au avut posibilitatea să calce pe suprafața de joc și să viziteze toate încăperile până la ora 19.

Zilele următoare, Primăria va semna protocolul de predare a sălii de sport către școală, care va fi nevoită să o administreze după un anumit regulament.

”Am ținut să construiesc această sală, pentru a da posibilitatea elevilor din comună să facă mișcare indiferent de vreme și anotimp. De asemenea, m-am luptat să avem această sală, pentru că am avut rezultate remarcabile la competițiile școlare de handbal, mai ales atunci când la școală a fost profesor Gheorghe Mogâldea. Mai mult, o parte dintre elevi au ajuns pe penultima treaptă a carierei, mă refer la Liga Națională, fiindcă ultima este prezența la echipa națională. Chiar acum avem un jucător activ la CSM Vaslui. Este vorba despre Andrei Popa, care ne reprezintă cu cinste și a ajuns la lotul de tineret”, a spus primarul Valerian Hriscu, în momentul tăierii panglicii inaugurale.

Accesul în sală va fi cu prioritate pentru elevi, însă poate fi folosită contracost de către cei interesați de mișcare, în afara programului școlar.

”Ne dorim să aducem aici competiții între școli, regionale și chiar naționale. Sala poate găzdui și întreceri internaționale”, a mai precizat primarul comunei Lipovăț.

Sala de sport are o suprafață construită de 1.405 mp, tribune cu 120 locuri, magazii pentru saltele și alte materiale necesare orelor de sport, grupuri sanitare, vestiare și dușuri.

Sala este dotată cu tabelă de marcaj electronică performantă, porți pentru handbal și fotbal, coșuri pentru baschet și fileu pentru volei și pentru tenis, astfel că se pot practica mai multe sporturi de echipă sau individuale.

De asemenea, sala are sistem de sonorizare, climă, încălzire centralizată și detectoare de fum. 

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

O fabrică de termopane din Huși făcută scrum

Secția de pompieri Huși a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă, o ambulanță …

SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A SĂNĂTĂȚII MINTALE, marcată la Penitenciarul Vaslui

Săptămâna europeană a sănătății mintale este o inițiativă paneuropeană care își propune să crească gradul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *