Tuesday , 31 January 2023, 11:47

Sala de sport din Bârlad va fi modernizată și extinsă

Primarul Dumitru Boroș a semnat autorizația de construire pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea Sălii de Sport de pe strada Nicolae Tonitza.

În curând, municipalitatea bârlădeană se va putea mândri cu una dintre cele mai moderne săli de sport existente în județul Vaslui. Aceasta va fi amplasată pe locul vechii săli de sport a urbei, situată pe strada Nicolae Tonitza, clădire care a fost închisă în urmă cu foarte mulți ani, din cauza avansatei stări de degradare.

”Într-un oraș în care posibilitățile cetățenilor de a face sport, de a petrece timpul liber și de a se relaxa sunt relativ reduse, ar fi fost păcat să ignorăm oportunitatea de a revitaliza acest loc. A intrat în calculele noastre în ceea ce privește atragerea de fonduri europene și am reușit să îl includem cu succes în proiectul «Îmbunătățirea serviciilor sociale, educaționale și recreative», din care mai fac parte construirea Centrului de zi pentru persoanele vârstnice, Reabilitarea și modernizarea Grădinii Publice și Extinderea si modernizarea Grădiniței nr. 2.

Odată cu modernizarea sălii de sport, readucem la viață toată această aripă a zonei Stadion, marcată decenii întregi de clădirile abandonate care domină aici. La câțiva metri distanță, pe locul zidurilor părăginite ale fostei centrale termice, se ridică în aceste momente Centrul de zi pentru bătrâni. Și tot în imediata apropiere, pe locul unui alt imobil părăsit, se construiește acum un nou corp pentru Grădinița nr. 5”, a transmis primarul Dumitru Boroș.

Noua sală de sport va fi formată, ca și acum, din parter și etaj, dar va avea o amprentă la sol de avea 1.348 mp, în loc de 624 mp.

Terenul de joc va avea dimensiunea de 20 x 40 mp (în loc de 15×29 mp).

Vor fi amenajate 184 de locuri pentru spectatori (180 la etaj și 4 la parter, pentru persoanele cu dizabilități). Vor fi amenajate, grupuri sanitare, săli de duș, cabinete medicale, vestiare.

Proiectul a fost evaluat la 21,6 milioane lei.

În acest moment, comisia de specialitate din cadrul Primăriei Bârlad se află în procedura de evaluare a ofertelor depuse, urmând ca aceasta să fie finalizată în scurt timp, după care va fi semnat ordinul de începere a lucrărilor.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr reținut după ce i-a furat telefonul unei femei pe o stradă din Bârlad

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat de 32 …

Bărbat din Laza reţinut de poliţişti după ce a agresat două pisici

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din comuna Laza a fost reţinut de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *