Șah pe cea mai mare tablă în aer liber

De Ziua Tineretului, vasluienii au văzut la lucru pe câţiva dintre cei mai talentaţi jucători de şah de la Palatul Copiilor Vaslui, care împreună cu prietenii lor de la Clubul Sportiv „Gambit” Huşi şi cu cei de la Şcoala „Adrian Porumboiu” Muntenii de Jos au participat activ la meciuri demonstrative pe cea mai mare tablă de şah în aer liber din România.

Au fost prezentate şi explicate de antrenori unele miniaturi şi curse în deschideri, urmate de meciuri individuale sau de partide jucate în echipe.

Jocul copiilor a fost aplaudat de admiratorii „sportului minţii” printre care s-au aflat colegi, părinţi, bunici şi diferiţi trecători care se opreau pentru câteva minute să pătrundă în tainele acestui joc misterios.

Piesele “gigant”, care pentru unii dintre protagonişti erau mai mari decât ei i-a făcut să mediteze că la Vaslui nu trebuie să ai numai cap pentru a juca şah, ci trebuie să ai şi muşchi.

”Impactul asupra celor care au văzut pentru prima dată aceste piese a fost deosebit, dar pentru copilaşii care se opreau să privească aceste splendide piese de şah parcă ar fi fost faimoasele statui monumentale din Insula Paştelui. Totuşi, în final, după ce fiecare şi-a făcut fotografii cu piesele preferate, eforturile competitorilor au fost premiate de Primăria Vaslui cu medalii, şepcuţe şi diplome”, a spus Constantin Grosu, coordonatorul activității.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Problemele persoanelor seropozitive, discutate în cadrul dezbaterii „Nu-ţi feri privirea!”, organizată de Asociaţia „Iris”

Problemele persoanelor seropozitive din judeţul Vaslui au fost discutate, joi, în cadrul unei dezbateri organizate …

Un moldovean a fost prins la Albița cu 80.000 de euro și 70 de pachete cu țigări

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *