Saturday , 4 February 2023, 04:51

S-a încheiat prima zi de TinFest.EU!

Prima zi a Festivalului TinFest.EU de la Vaslui a însemnat un adevărat maraton de activități dedicate tinerilor.

Startul a fost dat de Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, cu o expoziție fotodocumentară „Imagini și slove” despre trecutul și prezentul județului Vaslui. A urmat o proiecție video, unde directorul instituției, Gelu Bichineț, a prezentat „Patrimoniul județului Vaslui pe înțelesul tuturor”, iar la Centrul de formare s-a întrunit Cenaclul „ProLitera”, unde au fost cooptați o serie de tineri cu aptitudini scriitoricești.

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui a oferit tinerilor și nu numai o expoziție outdoor „Vasluiul de ieri, Vasluiul de azi”, după care participanții au interacționat cu organizatorii pe tema „Cum vedem Vasluiul în viitor”.

Totodată, tinerii au aflat de la un psiholog care sunt meseriile de viitor, în cadrul unui atelier desfășurat în Sala Arta a instituției muzeale.

Seara a fost dedicată spectacolelor de teatru, iar tinerii talentați ai Vasluiului, coordonați de actorul Vlad Gălățianu o oferit o lecție de spontaneitate, în care a predominat zâmbetul și hohotele de râs, într-o sală Studio, care s-a dovedit prea mică pentru un public avid de umor.

Teatrul „Arte dell Animo” din București a încheiat prima zi a festivalului cu piesa „Carne”, care reflectă drama crudă despre viața cotidiană a multor tineri și anume creșterea alarmantă a numărului de persoane traficate din România.

Efectele muncii sexuale și ale traficului de persoane sunt cercetate și scoase la lumină prin abordarea unor teme ca: iubirea, sexul, violența, vulnerabilitatea, trauma și vindecarea.

Aceste teme au fost abordate și în dialogul tinerilor cu psihologii Mădălina Modoranu și Carmen Buși.

Sâmbătă, 10 septembrie, TinFest.Eu continuă cu alte ateliere, expoziții și piese de teatru.

Festivalul TinFest.Eu este organizat de Consiliul Județean Vaslui, Primăria și Consiliul Local Vaslui, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, Centrul Europe Direct Vaslui și Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Un moldovean a cumpărat un permis de conducere fals cu 150 de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit o carte …

Un bărbat beat turtă a încercat să treacă Vama Albița la volanul unei cisterne plină cu peste 25.000 litri de motorină

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au depistat un cetățean …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *