Revedere după 50 de ani


O revedere după 50 de ani de la absolvire, o întâlnire cu lacrimi de bucurie, cu regrete faţă de vremurile trecute, dar şi cu bucuria unei vieţi împlinite. Cam acestea au fost coordonatele pe care s-a desfăşurat revederea promoţiei 1967 de la Liceul nr.2, actualul Colegiu Economic ”Anghel Rugină”, găzduită de Școala “Mihai Eminescu”, gimnaziu care la acea vreme găzduia renumitul liceu vasluian.
Evenimentul a început cu un moment de reculegere pentru a cinsti memoria celor care nu mai sunt în viaţă. Apoi, au fost strigați colegii în ordine alfabetică. Din cei 78, au fost prezenți 35, iar zece au trecut în lumea umbrelor.
“A fost o atmosferă destinsă, prietenească, dar mai ales emoționantă, pentru că nu e de ici de colo să-i revezi pe cei cu care ai împărtășit momente frumoase din perioada liceului. M-au încercat sentimente pe care nu le pot explica în cuvinte. Nici acum nu mi-am revenit din starea euforică. Ne-am amintit de vremurile din perioada liceului. Atunci eram copii de la țară, speriați de culoarea orașului, acum suntem la vârsta înțelepciunii. În cei 50 de ani, ne-am clădit cariere frumoase, am făcut copii, am adunat realizări pe de o parte și amărăciuni de alta”, a povestit Aurelia Dolniceanu.
După poza de grup, cu toţii s-au adunat în jurul unui pahar cu apă şi au depănat amintiri, mai ales că unii dintre ei nu au mai fost prezenţi în Vaslui de o jumătate de secol.
“Am revenit în bănci pentru a ne aminti cum a fost acum 50 de ani. Nu am mai fost în Vaslui de o jumătate de secol şi acum am văzut multe lucruri frumoase. E un oraş cu viaţă. Au trecut 50 de ani în care mulţi dintre noi nu ne-am mai revăzut, viaţa aruncându-ne pe căi diferite”, a mai spus unul dintre absolvenţii promoţiei 1967, stabilit la București.
Cei prezenți au avut prilejul să viziteze Curtea Domnească, după care au poposit în parcul Copou, pentru ca amintirile să le împărtășească la Poiana Căprioarei.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

O fabrică de termopane din Huși făcută scrum

Secția de pompieri Huși a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă, o ambulanță …

SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A SĂNĂTĂȚII MINTALE, marcată la Penitenciarul Vaslui

Săptămâna europeană a sănătății mintale este o inițiativă paneuropeană care își propune să crească gradul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *