Reuniune, încheiată cu succes

proiect_scoala3
Şcoala “Constantin Parfene” Vaslui a fost, timp de o săptămână, gazda unor delegaţii din Grecia, Italia şi Croaţia, partenere în proiectul “FLIP: Finding Learning Innovative Paths”.
Profesorii şi elevii străini au avut parte de zile pline, lucrând împreună cu reprezentanţii gimnaziului vasluian pregătirea activităţilor din primul an de proiect, în care se doreşte crearea şi testarea de instrumente şi resurse-materiale suport pentru elevi în învăţarea în afara clasei şi crearea de resurse pentru activizarea mediului de învăţare, prin joc educaţional.
Oaspeţii au mai avut parte de o excursie în judeţul Neamţ, unde au vizitat Cetatea Neamţului, o serie de mănăstiri, au mers la lacul Roşu şi în Cheile Bicazului, întâlnindu-se, totodată, cu primarul Vasile Pavăl.
Prezenţa lor la Vaslui s-a finalizat cu o seară tradiţională, unde au gustat din bucătăria românească şi au urmărit un spectacol artistic, oferit de corala Fantasia şi Ansamblul “Floarea Dorului” de la Palatul copiilor.
Despărţirea a fost în lacrimi, partenerii Şcolii “Constantin Parfene” mulţumindu-le gazdelor pentru activităţile organizate.
“Nu ştiu dacă vom reuşi să fim la înăţimea voastră, atunci când vom fi gazde. Au fost zile de neuitat. Plecăm cu un alt sentiment faţă de România şi Vaslui. Un sincer bravo”, a precizat reprezentantul Şcolii din Zagreb (Croaţia).
Scopul proiectului este valorificarea celor mai bune practici de la nivel european pentru dezvoltarea competenţelor cheie transversale ale elevilor, prin elaborarea şi testarea unui set de instrumente pentru aplicare la clasă a metodologiei Flipped Classrom (clasă inversată), bazată pe utilizarea TIC şi a resurselor educaţionale deschise şi crearea unui mediu de învăţare mai activ, într-o perioadă de doi ani.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *