Saturday , 1 October 2022, 10:58

REŢINUŢI PENTRU CONTRABANDĂ

Doi bărbaţi din municipiul Bârlad, cercetaţi în mai multe dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, au fost reţinuţi de către poliţişti.

La data de 27.02.2017, poliţiştii l-au identificat pe raza municipiului Bârlad pe D. Costel, în vârstă de 40 de ani, din municipiul Bârlad, în timp ce încerca să comercializeze mai multe pachete cu ţigarete, care aveau aplicate timbre de acciză din Republica Moldova.
Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 alineatul 3 din Legea 86/2006.
Având în vedere că D. Costel este cercetat pentru comiterea aceluiaşi tip de infracţiune în alte 6 dosare penale, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui au dispus prin ordonanţă reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore. În cursul acestei zile, bărbatul va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Pe numele unui alt bărbat din municipiul Bârlad, B. Iulian, de 34 de ani, unitatea de parchet competentă a dispus la sfârşitul săptămânii trecute măsura controlului judiciar. Acesta este cercetat de către poliţişti în 6 dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Bărbatul a fost depistat în mai multe rânduri de polițiști, pe raza municipiului Bârlad, în timp ce deținea spre comercializare sau comercializa diferite cantități de țigarete cu timbru de accizare Republica Moldova.În toate cazurile în care au fost constatate infracţiunile respective ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele celor depistaţi poliţiştii au întocmit dosare penale.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tânăr din Băcești reținut după ce a agresat fizic un ieșean

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, au reținut un tânăr, …

Elevii de la Liceul „Ștefan Procopiu” s-au întâlnit cu Polițiștii de la Siguranță școlară

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, și cei din cadrul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *