ActualitateLocal

Reținut pentru infracțiuni rutiere

1
Un bărbat, în vârstă de 59 ani, din comuna Muntenii de Sus a fost reținut de polițiștii rutieri pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere.

În dimineața de 28.05.2016, polițiștii Biroului Rutier Vaslui au fost sesizați despre producerea unui accident de circulație soldat cu pagube materiale petrecut pe strada Călugăreni, din municipiul Vaslui.
Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat persoanele implicate în eveniment. S-a stabilit faptul că I. Pavel, de 59 ani, domiciliat în comuna Muntenii de Sus se deplasa cu autoturismul proprietate pe strada Călugăreni din municipiul Vaslui, iar la un moment dat, a efectuat manevra de mers înapoi și din cauza faptului că nu s-a asigurat corespunzător, a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de către un bărbat în vârstă de 53 de ani, domiciliat în comuna Țepu, județul Galați. Din accident a rezultat avarierea ușoară a celor două autovehicule.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest. În cazul lui I. Pavel, testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital în vederea recoltării mostrelor biologice, însă bărbatul a refuzat prelevarea acestora. La momentul identificării, I. Pavel avea permisul de conducere reținut pentru săvârșirea, în ziua de 27 mai a.c., a unei alte infracțiuni la regimul circulației rutiere, respectiv refuz de la prelevarea de mostre biologice. La data respectivă a fost depistat în trafic de polițiștii din cadrul Poliției orașului Negrești și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, în timp ce conducea un autovehicul pe D.N. 15 D, între localitățile Negrești și Vulturești, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. A fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. I. Pavel a refuzat recoltarea de probe biologice.

În ziua de 28.05.2016, polițiștii rutieri l-au reținut pe I. Pavel pe o perioadă de 24 ore, pentru săvârșirea a două infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice. Față de acesta s-a dispus cercetarea în stare de libertate.

În ziua de 29.05.2016, bărbatul a fost identificat de polițiștii rutieri pe strada Călugăreni în timp ce conducea o autoutilitară înregistrată de autoritățile din Italia, deși permisul de conducere era reținut.
În cauză a fost întocmit un alt dosar de cercetare penală pentru comiterea unei alte infracțiunii la regimul circulației rutiere, bărbatul fiind reținut de polițiștii Biroului Rutier Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button