
Cafenelele, restaurantele, barurile și pizzeriile rămân deschise în interior.
Se închid în localitățile unde rata de infectare depășește 3 cazuri / 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.
Excepție: Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare va fi permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități în județele/localitățile unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.
Este permisă la maxim 30% din capacitatea maximă doar în intervalul 06.00 – 23.00, la o incidență între 1,5-3 cazuri / 1.000 de locuitori.
Este permisă la maxim 50% din capacitatea maximă doar în intervalul 06.00 – 23.00, la o incidență mai mică de 1,5 cazuri / 1.000 de locuitori.
Măsurile de mai sus sunt și pentru terasele care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, care sunt considerate ca fiind tot spații închise.
Cafenelele, restaurantele, barurile, pizzeriile în aer liber (terase) vor funcționa cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.