ActualitateLocal

Rapoarte de laborator false privind testarea la SARS-Cov-2, depistate la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la intrarea în ţară un bărbat şi o femeie din Republica Moldova, care au prezentat la controlul de frontieră rapoarte de laborator false privind testarea pentru depistarea SARS-Cov-2 cu rezultat negativ.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, cele două persoane s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, ca pasageri într-un autoturism, iar la verificările specifice au prezentat, alături de documentele personale de identitate şi rapoarte de laborator privind testarea pentru depistarea SARS-Cov-2 cu rezultat negativ, emise de un laborator din Republica Moldova, pe numele lor.

”Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că sunt false. Cu privire la cele constatate, cei doi au declarat că au efectuat vaccinul, dar că pentru că nu au trecut cele 10 zile necesare pentru imunizare au apelat la un concetăţean care le-a procurat, cu suma de 10 euro fiecare, rapoartele de laborator privind testarea pentru depistarea SARS-Cov-2 cu rezultat negativ prezentate la controlul de frontieră”, precizează comunicatul ITPF Iaşi.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând să fie dispuse măsurile legale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button