Purtarea măștii în permanență a devenit obligatorie și în orașul Negrești!

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vaslui a hotărât că, de mâine, purtarea permanentă a măştii de protecţie devine obligatorie în orașul Negrești şi în 3 comune din judeţ, unde incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile depăşeşte 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori.

Cele trei comune sunt Ferești, Stănilești și Vetrișoaia.

”Se instituie obligativitatea purtării permanente a măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii”, se precizează în hotărârea CJSU.

În cazul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare şi comercializare a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, programul de lucru în interiorul clădirilor este stabilit între orele 6.00-23.00, ără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc se va desfăşura între orele 6.00 – 23.00, ără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

La Negrești, incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este de 2,54 de cazuri/1.000 de locuitori.

La Ferești-rata este de 1,89, la Stănilești-1,73, iar la Vetrișoaia-1,70 la mia de locuitori.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Un tânăr și doi minori, cercetați după ce au furat mai multe bunuri dintr-o magazie

Polițiștii vasluieni au reținut un bărbat din municipiul Vaslui, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunii …

Mașină ieșită în decor la Badeana

Update/ Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *