ActualitateLocal

Protest inedit al unui consilier local PSD

În ședința de ieri, consilierul local Ionuț Mancaș a recurs la o formă de protest inedită.

Singurul jurist practicant din consiliul local Vaslui nu a fost acceptat de majoritatea PNL-USR-PLUS în comisia juridică.

Numai că hotărârea consilierilor majoritari a fost respinsă de Instituția Prefectului, considerând că nu respectă Codul Administrativ, care prevede că ”nominalizarea membrilor fiecărei comisii se face de fiecare grup de consilieri”. 

Îmbrăcat cu un tricou, purtând sloganul ”Fără penali în funcţii publice”, Mancaş a refuzat să mai fie membru în comisia juridică, invocând că el nu poate face parte dintr-o comisie unde un condamnat penal impune consilierilor locali cum să voteze.

”Am fost eliminat din comisie, doar pentru ca aţi ascultat de ordinele lui Polak Tudor (secretar de stat în Ministerul Muncii şi candidat din partea PNL pentru un post de deputat n.r.). Polak, acest condamnat penal, a spus că nu vrea ca Mancaş să fie în comisie, de asta consilierii PNL-USR au stat cu capul plecat în faţa lui Polak. (…) Pentru colegii de la USR: v-au trimis cetăţenii în Consiliul local, pentru ca aţi strigat „Fără penali în funcţii publice”. Sunt perfect de acord şi eu cu asta, dar cum aţi ajuns să acceptaţi ordine de un condamnat penal, cum este Polak?”, şi-a întrebat consilierul PSD colegii din opoziţie, subliniind că sloganul ”Fără penali în funcţii publice” ar trebui să se aplice pentru oricine, indiferent de partid.

Ioan Mancaş a anunţat în plen că îşi va da demisia din Consiliul Local dacă liderul PNL Tudor Polak va continua să ocupe o funcţie publică şi după alegerile parlamentare. ”În semn de dezamăgire şi dezaprobare”, afirmă el. Mancaş a stabilit şi un termen în acest sens, luna martie, anul viitor. 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button