Proiectul ”La pas pe meleaguri vasluiene” a ajuns la final

Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a găzduit ultima activitatea din cadrul proiectului ”La pas pe meleaguri vasluiene”.

Pe lângă expoziția itinerantă, cei prezenți au putut să-i asculte pe inițiatorii proiectului, dar să discute și cu o parte dintre scriitori, prof. Teodor Pracsiu, dr. Valeriu Lupu, dr. Laurențiu Chiriac, Lucian Lefter, Alina Tănasă.

Alți scriitori vasluieni au ținut să fie prezenți la manifestare prin intermediul înregistrărilor video, cum ar fi  Mihai Apostu, prof. Pavel Toma sau preotul și poetul Marcel Miron.

Prin acest proiect se dorește promovarea în comunitate a unor oameni de seamă vasluieni contemporani, să stimuleze participarea vasluienilor la viața culturală și să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor prin activități care să asigure o dezvoltare intelectuală armonioasă.

”Exemplele negative și des mediatizate ajung să fie repere pentru tineri și, de cele mai multe ori, să fie identificate în comportamentul acestora. Tocmai de aceea dorim să intrăm în viața lor, dar nu oricum, ci cu „ambasadori” ai Vasluiului care, prin muncă, talent și dăruire, arătă o latură mai puțin promovată a Vasluiului, însă cu adevărat valoroasă. Pentru ca acest fapt să fie posibil, ne propunem să promovăm oamenii locului – scriitori, cercetători, profesori, doctori, muzeografi, etnologi – contemporani cu o contribuție importantă în cultura vasluiană”, a spus Mihaela Trifan, managerul proiectului și șef serviciu în cadrul Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul”.

Tot în cadrul proiectului a fost lansată lucrarea ”Consemnări vasluiene despre Luceafărul poeziei românești”, cu scriitori, cercetători, profesori care au studiat îndeaproape viața și opera poetului.

”Am inițiat acest proiect din dorința de a promova oamenii locului și cu speranța că poate cineva își găsește timp să-și arunce ochii asupra rodului muncii noastre. Domnilor scriitori, prieteni, talentaților care faceți câte ceva pentru cultura română mă înclin cu respect, vă doresc sănătate și să vă țină Dumnezeu puterile ca și de acum încolo să faceți lucruri frumoase. Felicitări tuturor celor care se implică în promovarea județului Vaslui și a bibliotecii județene”, a precizat Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul”.

Proiectul a fost finanțat de Ministerul Culturii și implementat de Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, cu sprijinul Consiliului Județean.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

45 de unităţi şcolare vor funcţiona în scenariul roşu de săptămâna viitoare

45 de unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui vor funcţiona în scenariul roşu de la …

Trei accidente ciudate în mai puțin de o oră

Astăzi, ambulanțierii au fost solicitați să intervină la trei evenimente rutiere ciudate, în mai puțin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *