Proiectul ALDEBARAN, derulat de Asociația PROFIZICA, a ajuns la final!

Pe 24 februarie 2021 a avut loc într-un cadru festiv la Liceul ”Ștefan Procopiu” din Vaslui, încheierea activităților cu elevii, propuse pe proiectul ALDEBARAN, derulat de Asociația PROFIZICA.

Cu această ocazie s-a făcut premierea celor 11 elevi din diverse școli vasluiene, participanți la proiect, pentru rezultatele deosebite obținute la ultimele două evenimente importante desfășurate pe acest proiect: Concursul județean ”ALDEBARAN” și Simpozionul județean ”NOI ȘI VIITORUL SISTEMULUI PLANETAR”.

Proiectul ALDEBARAN a fost finanţat prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi”, program dezvoltat cu sprijinul LIDL România, susţinut de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România şi implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Iaşi.

Pe parcursul proiectului elevii au descifrat câteva dintre misterele Universului prin obictivul telescopului marca Sky Watcher și au avut posibilitatea de a utiliza și alte produse achiziționate prin acest proiect reapectiv cele 3 binocluri.

Reușite au fost și lucrările experimentale cu aplicații directe în astronomie și astrofizică, concepute în aceasta perioadă pentru viitoare competiții sub îndrumarea profesorilor coordonatori/ lectori: Dumitrașcu Irina, Dumitrașcu Leonaș și Mocanu Zîna-Violeta.

Premiile au constat în stick-uri achiziționate din fondul de premiere al proiectului și culegeri de astronomie și astrofizică oferite cu multă generozitate și cu speranța în calitatea și valorile noii generații, de către prof. dr. universitar Sandu Mihai – susținătorul mișcării astronomiei la nivel național și internațional.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Captură impresionantă la Albița! Aproape 50 mii de cartușe letale descoperite în portbagajul unei mașini conduse de un moldovean!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița  efectuează cercetări cu privire …

Cinci bărbați reținuți de polițiști, după ce au încercat să-și facă dreptate cu parul

Poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Huși au reţinuți cinci bărbați, din comunele Dimitrie Cantemir și …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *