EducatieLocal

Proiect de dezvoltare a competențelor digitale și lingvistice pentru cadrele didactice de la LPS Vaslui

Liceul cu Program Sportiv Vaslui anunţă implementarea, în calitate de instituție coordonatoare, a proiectului cu titlul “Creativity and Technology in Teaching” nr. de identificare 2020-1-RO01-KA101-079155 în cadrul programului European Erasmus+, Acțiunea cheie 1- Proiecte de mobilitate în domeniul educației școlare.

Proiectul, coordonat de prof. Grecu Oana-Maria, se va desfășura în perioada 1. 06.2020 – 31.05. 2021 pe o durată de  12 luni, bugetul total aprobat pentru implementare fiind de 16.760 euro și vizează dezvoltarea competențelor digitale și lingvistice a unui număr de 8 cadre didactice și îmbunătățirea capacității acestora de a utiliza mijloacele TIC existente în școală. 

Pentru formarea  cadrelor didactice s-a ales cursul “Boost your ICT skills – Technology for the Classroom” furnizat de Executive Training Institute (ETI), Malta ce se va desfășura în aprilie 2021.

Durata cursului este de 5 zile și are ca temă centrală dezvoltarea metodelor de predare prin integrarea noilor tehnologii în procesul didactic cât și în cadrul activităților școlare și în cele extrașcolare. 

În cadrul cursului, participanții vor dobândi cunoștințe și experiențe practice și teoretice variate și eficiente ce vizează: creearea unui Webquest și unui WIKI; folosirea tablei interactive și creearea de activități de integrare a acesteia in lecție; utilizarea de platforme și aplicatii de e-learning (Storybird, Wiki, Wordcloud); crearea de lecții, teste și jocuri de cuvinte încrucișate care să faciliteze cooperarea și comunicarea on-line; utilizarea unui Interactive Maze și a diagramei Mind Maps ca instrument de învățare în activitatea didactică; organizarea și transmiterea resurselor online; editarea de imagini pentru realizarea unui info-grafic.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button