Wednesday , 25 November 2020, 06:55

Primarul comunei Gârceni: ”Avem în derulare mai multe proiecte, care vor contribui la confortul comunității!”

Sorin Scutelnicu a intrat în administrația locală în urmă cu patru ani, când comunitatea din Gârceni l-a ales cu majoritate copleșitoare.

Acum, medicul veterinar, un cunoscător al localnicilor, dar și un didact în ceea ce înseamnă să fii prim gospodar, vrea să continue proiectele și să pună în practică altele, experiența dobândită fiind un atu pentru obținerea unui nou mandat de primar.

”La finalul primului mandat  pot spune că am realizat câteva din proiectele propuse. În primul rând aș aminti cei 10 kilometri de drum asfaltat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și proiectele care vin acuma: avem 3,2 km de asfalt, printr-un proiect finanțat prin  Compania Națională de Investiții (CNI), unde s-a încheiat faza de licitație,  execuția acestuia fiind câștigată de o  firmă de la Satul Mare, alți 3,4 km sunt în faza executării studiului de fezabilitate. Mai avem un proiect depus tot pe finanțare de la CNI. Dacă dă Dumnezeu să se finalizeze aceste proiecte și asfaltează și Consiliul Județean drumul către Slobozia, care are 13 kilometri, pot să spun că problema drumurilor din comună, adică asfaltarea lor, este rezolvată în proporție de 70%. Acum, cu fonduri de la Consiliul Județean se lucrează pe 159 A, distrus pe o suprafață considerabilă de inundațiile din iunie.  Pe drumul Județean 159, Pungești-Trohan-Racova – Slobozia, există un proiect al Consiliului Județean, care și-a făcut treaba, a avut loc licitația pentru execuție, s-au început lucrările, dar s-au  întrerupt momentan, din cauza unor probleme ale executantului. Probabil că, în scurt timp, avem promisiuni în acest sens, problemele se vor rezolva și lucrările vor fi continuate. Vorbim în total de o suprafață de 20 de km de drum județean care, avem încredere, va fi finalizată într-un timp cât mai scurt și nu putem decât să îi mulțumim Consiliului Județean pentru implicare. De altfel, pot să spun că, pe parcursul întregului mandat, am găsit  în Consiliul Județean un sprijin ori de câte ori a fost nevoie”, a spus Sorin Scutelnicu.

Primarul comunei Gârceni a fost atașat de școală, reușind să modernizeze șase unități de învățământ în primul său mandat.

”Din șapte unități de învățământ, șase le-am modernizat și când spun asta mă refer la faptul că școlile au fost reparate, dotate și modernizate,  au fost făcute toalete moderne, astfel încât copiii să beneficieze de cele mai bune condiții pentru a învăța. Lucrările au fost finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL, iar cu forțe proprii urmează să modernizăm și cea de-a șaptea școală”, a completat edilul.

Acesta a obținut fonduri europene pentru modernizarea căminului cultural, realizarea unui parc, a unui teren de sport sintetic, etc. 

”Pe fonduri europene , am obținut o finanțare de 450.000 euro pentru căminul cultural. Aici lucrările sunt în derulare. Am realizat un parc  și un teren sintetic de fotbal, o investiție care s-a ridicat tot la 450.000 euro. Pe fonduri europene, comuna Gărceni este vitregită, pentru că la punctaj stăm foarte prost oricăt de bun ar fi proiectul, pentru că suntem o comună mai mică, la margine de județ, și nu avem drum național, gară, sau ce mai cer ei acolo.  E aberant cumva, dar astea sunt criteriile care ridică punctajul”, a mai afirmat Scutelnicu.

Primarul a precizat că mai sunt multe de făcut la Gârceni, însă cu răbdare va reuși să aducă întreaga comunitate la standarde actuale:

”O investiție extrem de importantă zic eu, a fost realizarea iluminatului public, un proiect de aproape 6 miliarde lei, finanțat tot prin PNDL. Dacă în comună erau 200 de becuri, am reușit să implementăm un sistem de iluminat cu 620 de leduri, în toate satele, pe toate ulițele, stâlp cu stâlp. A rămas o singură zonă, în localitatea Gărceni, dar vom rezolva problema și acolo. Asta a însemnat nu numai un avantaj pentru locuitorii comunei, dar și o economie importantă la plata facturilor și, evident, în bugetul local. Tot anul acesta finalizăm proiectul de racordare la rețeaua cu apă a locuitorilor din localitatea Gârceni, apoi vom trece la celelalte sate”.

Legat de proiectele propuse pentru mandatul viitor, Sorin Scutelnicu și-a propus continuarea proiectului de racordare la rețeaua cu apă potabilă a locuitorilor  din toate satele comunei. De asemnea, are în vederea finalizarea proiectelor de asfaltare și mai are un proiect, cu finanțare aprobată prin CNI,  pentru o sală de sport cu 150 locuri.

”Un proiect de suflet, pe care vreau neapărat să îl realizez în mandatul viitor, este cel al înființării unui Muzeu al Satului, într-o casă bătrânească, aflată în centrul satului. Alături se află și un teren de 4.000 metri pătrați, pe care vreau să fac un parc,  cu teatru de vară. E un proiect de aproximativ 120.000 euro, cu care vreau să accesez fondurile europene puse la dispoziție prin GAL-uri”, a conchis primarul comunei Gârceni.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Negreșteancă salvată de pompieri, după ce a căzut într-o fântână

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui a intervenit pentru salvarea unei persoane de sex …

Accident spectaculos lângă Mărul de Aur! Două mașini răsturnate pe DN24!

În această dimineață, Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere echipată …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *