Primăria Vaslui va efectua tratamente de combatere a țânțarilor

Prin SC GOSCOM SA, operatorul autorizat în baza Autorizației Sanitar-Veterinare nr. 111/2012, Primăria municipiului Vaslui va efectua tratamente de combatere a țânțarilor pe raza orașului.

        Astfel, joi, 9 iulie, se va acționa:

        – pedestru și cu autoutilitară, între orele 04.00 – 07.00, pe malurile lacurilor, râurilor, pârâurilor și canalelor, respectiv Delea, Delea ICIL – Podul de fier, Decebal – Hușului, Anton Pann – Oltea Doamna;

        – cu elicopter (dezinsecție aeriană), între orele 05.00 – 08.00, pe suprafața întregului municipiu;

        – pedestru și cu autoutilitară, între orele 22.00 – 02.00, pe zonele destinate sportului, precum și în zona parcurilor și cimitirelor: Stadion – Sala Polivalentă, ștrand, Parc Movas, Curțile Domnești, Teatrul de Vară, Parcul Tineretului, Parcul Copou, Cimitir Eternitatea.

        Acțiunea aeriană se va desfășura prin pulverizare din elicopter a soluției de insecticid Solfac Trio EC 200, produs avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, nr. aviz 4600 BIO/18/12.24.

        Pentru lucrările efectuate pedestru și cu autoutilitara se va utiliza Cytrol 10/4 ULV, produs avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății, nr. aviz 42009 BIO/18/05.21.

        În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestei acțiuni, perioada de efectuare a activității de dezinsecție va fi reprogramată. 

        Atenționăm pe această cale crescătorii de albine și pasionații de sericicultură de pe raza municipiului Vaslui (inclusiv Gura Bustei, Bahnari, Moara Grecilor), dar și a localităților învecinate (Pușcași, Munteni) să ia măsuri de protejare, întrucât insecticidele utilizate pot fi periculoase pentru familiile de albine și viermii de mătase.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ziua Națională a României a fost marcată la Vaslui printr-un ceremonial militar și religios

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat cu un ceremonial militar și religios în …

Doi profesori vasluieni recompensați cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler

Președintele României, domnul Klaus Iohannis a semnat luni, 28 noiembrie 2022, decretul nr. 1376 prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *