Primar Vaslui, despre deschiderea școlilor: ”Acum suntem în zona verde, când toți copiii trebuie să meargă la școală!”

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, anunță că în momentul de față sunt demarate mai multe acțiuni de pregătire a școlilor, pentru redeschiderea lor pe 14 septembrie.

În prezent se caută soluții pentru găsirea de noi spații, astfel încât activitatea școlară să se desfășoare în siguranță, iar copiii să vină încrezători la cursuri, fără a se îmbolnăvi.

”Avem în prezent două-trei școli, unde spațiile pe care le dețin nu sunt îndeajuns și trebuie să vedem ce soluții găsim. Nu este suficient numai spațiul. Acesta trebuie să fie igienizat, culoarele de acces trebuie să fie bine definite, iar materialele sanitare și de dezinfectare să nu lipsească. Laptopurile și tabletele, acolo unde e nevoie, trebuie achiziționate. O serie de măsuri care trebuiesc luate din timp, astfel încât pe 14 septembrie să sune clopoțelul. Responsabilitatea revine autorităților locale. Aici va fi un ordin al prefectului că se redeschid școlile. Va trece prin CJSU. Dar, cheltuielile materiale sunt asigurate de consiliile locale. Trebuie să punem la dispoziția conducerii școlilor tot ce e necesar în această privință. Celelalte probleme, de consultare a părinților, vor fi făcute de conducerile școlilor, după centralizare vor fi aduse la primărie. Pe lângă faptul că se dă cu var, se remediază grupurile sanitare, se aduce mobilier nou, sunt și alte activități, cum ar fi noi spații”, a spus primarul Vasile Pavăl.

Săptămâna viitoare va exista o întâlnire cu toți directorii de școli din municipiul Vaslui, pentru a vedea care variante sunt facile pentru deschiderea anului școlar.

”În prezent suntem în zona verde când toți copiii vor merge la școală. Vom avea săptămâna viitoare o întâlnire cu toți conducătorii, pentru a vedea ce variante au ales și ce trebuie să mai facem”, a completat primarul Vasluiului.

La nivel de oraș sunt peste 15.000 de elevi, iar în perioada următoare vor fi organizate licitații pentru achiziția de tablete și laptopuri, pentru a asigura condițiile necesare și pentru învățământul online, dacă situația o va cere.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Problemele persoanelor seropozitive, discutate în cadrul dezbaterii „Nu-ţi feri privirea!”, organizată de Asociaţia „Iris”

Problemele persoanelor seropozitive din judeţul Vaslui au fost discutate, joi, în cadrul unei dezbateri organizate …

Un moldovean a fost prins la Albița cu 80.000 de euro și 70 de pachete cu țigări

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *