Sunday , 29 November 2020, 22:34

Premierul Bulgariei cere închiderea frontierelor

Premierul conservator bulgar Boiko Borisov a cerut miercuri Uniunii Europene să închidă frontierele externe ale blocului comunitar pentru a opri astfel valul de migranţi care, în pofida iernii, nu conteneşte, relatează agenţia EFE.

“Cotele (obligatorii de refugiaţi) nu sunt suficiente. Poziţia mea este că frontierele trebuie închise imediat”, a spus Borisov într-un discurs în faţa parlamentului de la Sofia.

“Celor care au intrat în Europa, celor care s-au stabilit în anumite locuri, celor care s-au integrat ori au fugit de moarte le spun ‘da’. Însă ceilalţi trebuie retrimişi în locurile de unde au venit”, a adăugat şeful executivului bulgar.

El a apreciat totodată că regulamentul de la Dublin, ce prevede că refugiaţii trebuie să solicite azil în prima ţară unde au intrat în blocul comunitar, nu funcţionează, la fel cum nu funcţionează nici sistemul de împărţire a migranţilor prin cote obligatorii, mecanism decis la Consiliul european Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 22 septembrie.

În încercarea de a opri intrarea migranţilor pe teritoriul ei, Bulgaria a ridicat un gard de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei cu Turcia. Totuşi, peste 27.000 de migranţi veniţi mai ales din ţări arabe şi asiatice au reuşit anul trecut să pătrundă în Bulgaria, de unde şi-au continuat călătoria către vestul Europei, scrie agerpres.ro

Vezi şi

Alianțe politice previzibile la nivel de județ!

La nivel de județ Vaslui au fost creionate deja două alianțe post alegeri: PNL-USR și …

Corneliu Bichineț a demisionat din fruntea PMP Vaslui, din motive de sănătate

Corneliu Bichineț a anunțat conducerea PNP că demisionează din funcția de președinte al filialei județene …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *