Polițiștii vasluieni în mijlocul refugiaților ucraineni, găzduiți la Huși

Astăzi, 12 martie 2022, polițiștii vasluieni, alături de reprezentanții Asociației Filantropia Ortodoxă Huși și de cei ai Primăriei Municipiului Huși, au împărţit cadouri și sfaturi copiilor și mamelor din Ucraina găzduite sau aflate în tranzit la căminul internat al Colegiului Agricol “Dimitrie Cantemir” din Huși.

Polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au organizat o întâlnire educativă cu mamele și copiii ucrainieni ce sunt găzduiți, prin grija autorităților, în căminul internat al Colegiului Agricol “Dimitrie Cantemir” din Huși.

Activitățile educative au fost structurate sub forma unor jocuri pentru a fi ușor însușite de către micuți și au prezentat celor peste 70 de participanți mesaje informativ-educative, în limba română, ucrainiană și engleză, potrivit vârstei şi nivelului acestora de înţelegere.

Vizita a urmărit conștientizarea copiilor și mamelor din Ucraina în ceea ce privește importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație.

Activitatea a beneficiat și de sprijinul Corpului Național al Polițiștilor – Consiliul Teritorial Vaslui, organizație profesională a polițiștilor care a dorit să fie aproape de cei 40 de copii ucrainieni, prin dulciuri și îmbrățișări.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Bârbat găsit spânzurat într-un loc public aglomerat al Bârladului

Mai mulți trecători pe o stradă din municipiul Bârlad sunt șocați, după ce au observat …

Problemele persoanelor seropozitive, discutate în cadrul dezbaterii „Nu-ţi feri privirea!”, organizată de Asociaţia „Iris”

Problemele persoanelor seropozitive din judeţul Vaslui au fost discutate, joi, în cadrul unei dezbateri organizate …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *