Thursday , 3 December 2020, 21:48

Polițiștii de la Siguranță Școlară în mijlocul elevilor din Vaslui!

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, împreună cu polițiști din cadrul Serviciul de Ordine Publică și Serviciul Rutier Vaslui, au organizat și desfășurat acțiuni de verificare a autovehiculelor care efectuează transportul școlar de elevi și transportul public de persoane.

Acțiunile au vizat în principal respectarea regulillor de prevenire a infecțiilor cu noul coronavirus, identificarea, legitimarea și îndepărtarea persoanelor care nu-și justifică prezența în mijloacele de transport școlar, identificarea conducătorilor auto/transportatorilor care nu respectă reglementările legale din domeniul de referință, respectiv luarea măsurilor față de aceștia.

În cadrul acestor activități au fost verificate 71 de autovehicule de transport școlar și 57 de autovehicule transport public.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 19 sancțiuni în valoare de 5.870 de lei, dintre acestea 2 sancțiuni fiind pentru autovehiculele de transport școlar, la O.U.G. nr. 195/2002, și 17 sancțiuni  pentru autovehicule de transport public de persoane, dintre care 1 la O.U.G. nr. 195/2002, 15 la Legea nr. 55/2020 și 1 alte acte normative.

Totodată, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Iași, au desfășurat activități de prevenire pe raza municipiului Vaslui, având ca scop prevenirea traficului de persoane.

Aceste activități au avut loc în parcul Copou, pe esplanada din centru orașului, în parcul Teatru de Vară și la Colegiul Economic „Anghel Rugină“, unde s-au distribuit materiale preventive, aferente proiectului “Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetățenilor”.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

A apărut harta arborilor remarcabili din România. Sunt cartografiați arborii bătrâni. Vasluiul are opt specii de copaci care arată spectaculos!

O inițiativă pornită în 2015 a adus în 2020 o hartă a arborilor bătrâni din …

Un nemțean prins la furat lemne din pădurile din jurul Negreștiului

Un bărbat din comuna Bozieni, județul Neamț, a fost reținut de către poliţiştii Secției 6 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *