ActualitateLocal

Polițiștii de la Serviciul Rutier, cu ochii pe trecerile de pietoni

În perioda 16-17 februarie a.c., în intervalul orar 06.00 – 22.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Vaslui și polițiști locali vasluieni au acționat preventiv-reactiv pe drumurile publice ale municipiului Vaslui, în vederea combaterii nerespectării normelor privind acordarea priorității de trecere pietonilor aflați în traversarea regulamentară a drumului public și creșterea gradului de disciplină în rândul pietonilor.

Activitățile au urmărit și prevenirea activității infracționale, creșterea siguranței traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul activităților au fost verificate peste 50 de vehicule și legitimate peste 60 de persoane. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 12.000 lei. Dintre acestea, 34 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice).

Cu ocazia derulării acțiunii, au fost reținute 15 permise de conducere.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost: neacordarea de prioritate pentru pietoni (14) și nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric (1).

Totodată, polițiștii rutieri au constatat și un număr de 9 abateri săvârșite de pietoni.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button