Polițiștii de la Serviciul Rutier au aplicat peste 400 de sancțiuni pentru depășirea limitei de viteză

În perioada 16 – 24 ianuarie 2023, pe toate drumurile publice din județul Vaslui, polițiștii rutieri și de ordine publică ai Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, înregistrate la nivel județean.

În cadrul activităților desfășurate pe drumurile publice din județul Vaslui, cei peste 195 de polițiști rutieri și 320 de polițiști de ordine publică (zilnic, în medie, au acționat 22 de polițiști rutieri și 36 de polițiști de ordine publică) au verificat peste 2300 de vehicule și legitimat peste 2600 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 1.146 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 464.800 de lei, 1.067 de sancțiuni fiind aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice).

Dintre acestea, 428 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru depășirea limitelor maxime de viteză admise iar 78 au fost aplicate pentru abateri săvârșite de pietoni.

De asemenea, au fost reținute 144 de permise de conducere și 48 de certificate de înmatriculare.

Principalele cauze care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost depășirea limitei legale de viteză (90), conducerea sub influența alcoolului (14) și neacordarea de prioritate pietonilor (13).

Cu ocazia derulării acțiunilor, s-a constatat și săvârșirea a 10 infracțiuni la regimul rutier, respectiv”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”(6), ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”(3) și ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”(1).

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Bătrân transportat la spital cu o plagă înjunghiată

Un bărbat în vârstă de 82 de ani, din localitatea Stuhuleţ, comuna Berezeni, a fost …

77 de polițiști vasluieni au fost avansaţi în gradul profesional următor, de Ziua Poliţiei Române

Cu prilejul sărbătoririi a 201 ani de atestare documentară a Poliției Române, Vineri, 24 martie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *